Chleb Kociewski |
Cokolwiek by mówić
i myśleć o Wojciechu Cejrowskim, to przyznać
trzeba, że ma łeb do interesów. Sprzedaje nie tylko książki, herbatę, kawę i odzież,
ale także chleb żytni na zakwasie. Ten ostatni reklamuje jako wypieczony z mąki
z wyhodowanego przez siebie żyta na jego własnym polu, które kilka lat temu nabył
na Kociewiu. Podobno nie stosuje żadnych nawozów ani nie bierze dotacji z UE. Może i dotacji nie bierze, może i nie stosuje nawozów,
ale nigdy nie uwierzę, że samodzielnie uprawia wspomniane pole.
Chleb Kociewski sygnowany nazwiskiem Cejrowskiego kosztuje
10 zł za 600 gram. Hm, za te pieniądze to ja wypiekam sobie trzy kilogramy chleba.
Też na zakwasie! Ponadto z dodatkiem słonecznika, nasion dyni, siemienia lnianego,
płatków owsianych i sezamu.
Niemniej jednak polecam chleb Cejrowskiego dla tych, którym
nie chce się samodzielnie bawić w domowe wypieki, a chcą zjeść zdrowe pieczywo.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz